Две чаши вино на ден намаляват риска от мозъчни заболявания
"Умерената употреба на качествено вино намалява с над една четвърт риска от мозъчни заболявания, съпътстващи напредналата възраст, включително болестта на Алцхаймер", твърди проф. Карин Енстли, ръководител на екипа.
Както се оказва, съдържащи се във виното активни елементи са способни да предпазят клетките на главния мозък от преждевременно стареене и загуба на най-важните функции.Засега австралийските учени нямат обяснение какъв точно е механизмът на действие на виното, но тяхното изследване за пореден път доказва, че тази нискоалкохолна напитка, употребявана в умерени количества, има благотворно действие върху мозъка.
Други изследвания показват, че същият ефект виното има и върху сърдечно-съдовата система.
Проф. Енстли предупреждава, че дозите, за които става дума, са около 2 чаши за мъжете и една - за жените дневно, а по-голямото количество вино вече има обратен ефект.
- Има поне пет ползи за здравето, заради които да консумираме малки количества алкохол
- Виното предизвиква мозъка да работи усилено и да анализира
- Умереното пиене на вино неусетно се превръща в прекомерно, което е опасно за мозъка
- Виното по време на бременност може да увреди психическото здраве на бебето
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НАУ ФУДС НАТУРАЛЕН РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 60
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО ГРИНОЛИНО Д'АСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
БИЛКОВА СМЕС ЗА 30 литра ПЕЛИНОВО ВИНО 100 гр. ФИТО КОНСУЛТ
БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН 100 г ЕКО ХЕРБ
ВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- СПЕЦИФИЧНИЯТ ВКУС В УСТАТА МОЖЕ ДА Е ПРИЗНАК НА СКРИТО ЗАБОЛЯВАНЕ
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Състоянието на ноктите на ръцете предупреждава за евентуални заболявания
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- д-р Елка Маринова Станчева
- д-р Васил Иванов Иванов
- д-р Георги Николов Георгиев
- И билките имат странични ефекти
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
Коментари към Две чаши вино на ден намаляват риска от мозъчни заболявания