Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Депресията на майката влияе на бъдещето на детето

Депресията на майката влияе на бъдещето на детето

Депресията на майката влияе на бъдещето на детето - изображение

Депресията на майката влияе на развитието и живота на детето, съобщават американски специалисти.

Жените често страдат от депресия след раждането, която може да продължи дълго време.

Учените направили експеримент, като са задавали въпроси на майки, възпитаващи деца от 4 до 11 години и са отчитали тяхната реакция. Трябвало е да обсъждат негативни и положителни теми, изпълнявали са задачи. При жените, в недепресивно състояние, са отчетени добри резултати и са намирали общ език с детето си. При майките, които са били в депресия, са отчели слаба връзка с децата си.

В допълнение учените са измервали сърдечната честота при децата. Смята се, че при тях този показател отразява степента на тяхната социална активност. Оказало се, че депресивните състояния повлияват негативно и това се отразява на сърдечния ритъм.  

Основните симптоми на депресия при майките са: постоянно лошо настроение, загуба на способността да изпитват удоволствие, преобладаването на отрицателни решения, песимистичен поглед на това, което се случва, двигателна неиздръжливост. Страдайки от това заболяване, жените имат намалено самочувствие, загуба на интерес към обичайните дейности.

Това състояние се отразява негативно на взаимотношенията им с техните деца. Децата също се повлияват от състоянието на своите родители и стават нервни и раздразнителни.

Депресията може да бъде лекувана и е много важно да се предприемат мерки навреме.

Снимка: telegraph.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноТестовеЗдравни проблемиПсихологияНовиниЛайфстайлХранене при...ЛеченияСнимкиСпортАлтернативна медицинаАнкетиМедицински изследванияБотаникаРецептиИнтервютаИсторияСоциални грижиОбразованиеОрганизацииНормативни актовеЗаведенияСпециалистиКлинични пътеки