Здрави и красиви с Деси: Пробиотичен дип с кашу
Реших да ви представя този много вкусен дип с кашу, специално обогатен с пробиотици. Те са много необходими за организма, ако сте се подлагали на антибиотично лечение, когато имате затруднено храносмилане или страдате от констипация или кандида. Те :
*предотвратяват растежа на гъбички и вредни бактерии;
*запазват химичния и хормоналния баланс в тялото;
*произвеждат В витамини и особено В 12;
*помагат на храносмилателната система и правилното функциониране на имунната система;
*омекотяват телесната миризма.
Истинското българско кисело мляко е обогатено с пробиотици, но в днешно време трудно може да се намери такова. Рецептите се изпълняват със сухо мляко, а прочутата Лактобацилус Булгарикус буквално липсва. Често се среща и непоносимостта към млечните продукти от краве мляко. Затова този дип е чудесна алтернатива на традиционните млечни продукти . Той е богат на пълноценни протеини, витамини А, В и Е, на минералите калций, калий, магнезий, цинк и желязо.
Ето и необходимите продукти:
200 грама сурово кашу - накиснато за 1 час
½ чаша вода
3-4 капсули пробиотик
1 скилидка чесън
сока на ½ лимон
1-2 с.л. зехтин
морска сол на вкус
Първо сложете кашуто в кухненския робот/блендер и смелете добре. Добавете водата и продължете. Прехвърлете готовата смес в купичка, сложете съдържанието на капсулите пробиотик и разбъркайте. Оставете купичката на стайна температура за 5-6 часа, за да се обогати дипът с полезните култури и да стане по - лесно смилаем. След това овкусете с останалите продукти и отново разбъркайте. Може да намажете с него любимите си крекери и сервирайте със салата от свежи зеленчуци.
*предотвратяват растежа на гъбички и вредни бактерии;
*запазват химичния и хормоналния баланс в тялото;
*произвеждат В витамини и особено В 12;
*помагат на храносмилателната система и правилното функциониране на имунната система;
*омекотяват телесната миризма.
Истинското българско кисело мляко е обогатено с пробиотици, но в днешно време трудно може да се намери такова. Рецептите се изпълняват със сухо мляко, а прочутата Лактобацилус Булгарикус буквално липсва. Често се среща и непоносимостта към млечните продукти от краве мляко. Затова този дип е чудесна алтернатива на традиционните млечни продукти . Той е богат на пълноценни протеини, витамини А, В и Е, на минералите калций, калий, магнезий, цинк и желязо.
Ето и необходимите продукти:
200 грама сурово кашу - накиснато за 1 час
½ чаша вода
3-4 капсули пробиотик
1 скилидка чесън
сока на ½ лимон
1-2 с.л. зехтин
морска сол на вкус
Първо сложете кашуто в кухненския робот/блендер и смелете добре. Добавете водата и продължете. Прехвърлете готовата смес в купичка, сложете съдържанието на капсулите пробиотик и разбъркайте. Оставете купичката на стайна температура за 5-6 часа, за да се обогати дипът с полезните култури и да стане по - лесно смилаем. След това овкусете с останалите продукти и отново разбъркайте. Може да намажете с него любимите си крекери и сервирайте със салата от свежи зеленчуци.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
СТАТИЯТА е свързана към
- Отслабване и спорт
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Чаена гъба комбуча - ползи и начин на употреба
- Акупресура при синдром на раздразненото черво
- Съвети и методи полезни срещу колики при бебето
- Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Полезни витамини и минерали при анемия
- Защо са полезни пробиотиците?
- Пробиотици
Коментари към Здрави и красиви с Деси: Пробиотичен дип с кашу