Здрави и красиви с Деси: Пробиотична салата
Ето една чудесна технология, по която може да си направите малко количество за кратък период от време:
- нарежете 1 зелка на тънки ивици, посолете и намачкайте зелето с ръце;
- напълнете 1 добре почистен буркан със зелето като го притискате много добре с юмрук;
- отгоре сложете външните листа от зелето, напълнете до горе с филтрирана вода и затворете буркана.
След 3 дни зелето ще бъде готово за консумация. С него може да си направите вкусна пробиотична салата, като добавите зехтин и лют червен пипер. Но не правете грешката да го готвите, защото така важните витамини, минерали, ензими и пробиотици ще се унищожат при топлинната обработка. Ферментиралите храни се смятат за предварително смлени до една или друга степен.
Консумирайки сурово кисело зеле, вие ще алкализирате организма си, ще прочистите чревния тракт, ще подобрите храносмилането си и ще се избавите от вредните чревни бактерии и кандида.
За Framar.bg: Блогът на Деси за здравословен начин на живот
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
ЛАКТАНА БИО 2 600 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Чаена гъба комбуча - ползи и начин на употреба
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Акупресура при синдром на раздразненото черво
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Пробиотици
- Подобряване на психичното здраве: добавки и хранене
Коментари към Здрави и красиви с Деси: Пробиотична салата