Здрави и красиви с Деси: Пробиотична салата

Ето една чудесна технология, по която може да си направите малко количество за кратък период от време:
- нарежете 1 зелка на тънки ивици, посолете и намачкайте зелето с ръце;
- напълнете 1 добре почистен буркан със зелето като го притискате много добре с юмрук;
- отгоре сложете външните листа от зелето, напълнете до горе с филтрирана вода и затворете буркана.
След 3 дни зелето ще бъде готово за консумация. С него може да си направите вкусна пробиотична салата, като добавите зехтин и лют червен пипер. Но не правете грешката да го готвите, защото така важните витамини, минерали, ензими и пробиотици ще се унищожат при топлинната обработка. Ферментиралите храни се смятат за предварително смлени до една или друга степен.
Консумирайки сурово кисело зеле, вие ще алкализирате организма си, ще прочистите чревния тракт, ще подобрите храносмилането си и ще се избавите от вредните чревни бактерии и кандида.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
ЕНТЕРОСАН S-2 таблетки 360 мг * 60
ТермолабилниПРИМАДОФИЛУС ДЖУНИЪР капсули 25 мг * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОПРОБИЕН ГАСТРО капсули * 20 ФОРТЕКС
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Чаена гъба комбуча - ползи и начин на употреба
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Съвети и методи полезни срещу колики при бебето
- Акупресура при синдром на раздразненото черво
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- 8 добавки при проблеми с храносмилането
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
Коментари към Здрави и красиви с Деси: Пробиотична салата