Здрави и красиви с Деси: Пробиотична салата
Ето една чудесна технология, по която може да си направите малко количество за кратък период от време:
- нарежете 1 зелка на тънки ивици, посолете и намачкайте зелето с ръце;
- напълнете 1 добре почистен буркан със зелето като го притискате много добре с юмрук;
- отгоре сложете външните листа от зелето, напълнете до горе с филтрирана вода и затворете буркана.
След 3 дни зелето ще бъде готово за консумация. С него може да си направите вкусна пробиотична салата, като добавите зехтин и лют червен пипер. Но не правете грешката да го готвите, защото така важните витамини, минерали, ензими и пробиотици ще се унищожат при топлинната обработка. Ферментиралите храни се смятат за предварително смлени до една или друга степен.
Консумирайки сурово кисело зеле, вие ще алкализирате организма си, ще прочистите чревния тракт, ще подобрите храносмилането си и ще се избавите от вредните чревни бактерии и кандида.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
ЕНТЕРОСАН АНТИВИР таблетки 360 мг * 20
ТермолабилниФОРТИФАЙ ОПТИМА ЗА ЖЕНИ капсули 90 млрд. * 30
Безплатна доставка за България! ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Чаена гъба комбуча - ползи и начин на употреба
- Акупресура при синдром на раздразненото черво
- Съвети и методи полезни срещу колики при бебето
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Здрави и красиви с Деси: Пробиотична салата