Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Изчислиха колко струва сексуалното удоволствие

Изчислиха колко струва сексуалното удоволствие

Изчислиха колко струва сексуалното удоволствие - изображение

Специалисти от университета в Торонто изчислиха, че сексуалното удоволствие веднъж седмично, вместо веднъж на месец, ощастливява човек в същата степен, когато получи увеличение на заплатата от 50 хиляди щатски долара. Това се равнява на 46,7 хиляди евро годишно.

Учените са направили онлайн допитване до 335 американци. Трябвало е да отговарят на въпроси за техния интимен живот – колко често правят секс, колко често се целуват и прегръщат с партньора си. Допълнителни интервюта са проведени с други 74 двойки от Сан Франциско. Около 107 двойки е трябвало да водят дневници за своя сексуален живот.

Резултатите са показали, че хората, които правят по-често секс за период от 10 дни, имат по-високо ниво на удовлетвореност във взаимоотношенията с партньора си.

Според ръководителят на изследването Аник Дебро разликата между щастието от живота на хората, които правят секс веднъж на седмично, сравнено с тези, които практикуват секс по-малко от веднъж на месец, е по-голяма от разликата между щастието от живота на хората, изкарващи 75 хиляди щатски долара, в сравнение с хората, които изкарват 25 хиляди долара годишно. Тази разлика е точно 50 хиляди долара.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Modanium

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЛюбопитноАнкетиНормативни актовеСнимкиПсихологияИсторияЗдравни съветиЗдравни проблемиОрганизацииТестовеФизиологияНаправления в медицинатаРецептиАлтернативна медицинаСпециалистиХранене при...ЛеченияСоциални грижиБотаникаСпорт