Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Инжекциите с ботокс предизвикват зависимост

Инжекциите с ботокс предизвикват зависимост

Инжекциите с ботокс предизвикват зависимост - изображение

При съвременното младо поколение се забелязва тенденция наподобяваща наркотична зависимост от поставянето на ботокс, съобщават изследователи от САЩ. Това е повлияно още повече от специалистите, които предлагат веществото на все по-млади дами в рамките на "профилактика против стареене".

Проблемът възлиза на факта, че ефектът на ботокса влияе от 4 до 6 месеца, след което дамата отново забелязва своите несъвършенства.

"Всички жени, с които съм говорил до сега, страдат от зависимост от инжектиране с ботокс. Някои от тях сравняват това с използването на наркотични вещества", коментира доктор Дана Берковиц.

Не само временното действие на ботокса възвръща дамите обратно в клиниките за красота. Опитът да се борят с още не показали се бръчки като ефект към забавяне на стареенето е достойна причина според повечето от тях.

Ботоксът има множество направления за употреба, включващо лечение на прекомерно изпотяване, облекчаване симптоми на депресия и други. Но според американските специалисти употребата на инжекции с ботокс с цел подмладяване и забавяне на стареенето на все по-млади представителки на нежния пол е твърде неправилна стратегия, която води към заблуда младото поколение.

Снимка: justintimberlake4.ruОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиИсторияЛеченияЗаведенияПсихологияНовиниАлт. медицинаСнимкиАнкетиХранене при...ТестовеНормативни актовеЗдравни проблемиВидеоОрганизации