Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Какво знаем за болката?

Какво знаем за болката?

Какво знаем за болката? - изображение

Всеки от нас познава физическата болка, но рядко се замисляме как тя влияе върху нашия социален, професионален и интимен живот. През 2015 г. GSK, с подкрепата на бранда Волтарен, проведе първото по рода си глобално изследване за влиянието на болката върху живота на хората.

Компанията ще провежда изследването периодично, за да актуализира индекса и разбирайки от първо лице как хората се справят с болката емоционално и физически, да предложи адекватни средства за овладяване на проблема.

Изследването показва, че 88% от възрастните в цял свят изпитват физическа болка, като 65% от тях страдат от болка поне веднъж седмично. Резултатите от проучването категорично потвърждават негативното влияние на болката върху социалния, професионалния и интимния живот на страдащите.

Две трети от респондентите споделят, че болките значително понижават качеството им живот, както във физически, така и в емоционален аспект, но едва половината говорят без притеснение за нея. За по-голямата част от запитаните болката е признак на слабост.

 #PainFreeMe

Сподели своята гледна точка и своето преживяване

Тази статия е част от информационната кампания "Радостта от движението"

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съвети