Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Канабис срещу ревматоиден артрит

Канабис срещу ревматоиден артрит

Канабис срещу ревматоиден артрит - изображение

Ревматоидният артрит е тип хроничен артрит, който засяга ставите от двете страни на тялото. Той се характеризира с болки, подуване и умора.

Според проучване на изследователи от Китай канабиса може да помогне, като активира СВ2 рецепторите канабиноиди. Добре е да се знае, че фибробластоподобните синовиоцитиди (FLS) са този тип клетки, които най-често се свързват с ревматоидния артрит. Те са отговорни за възпалителните механизми, които водят до увреждане на хрущяла, разрушаване на ставите и деформация с течение на времето.

"Активирането на СВ2 рецептори, което се случва при консумирането на  канабис, може да бъде потенциално терапевтично лечение на ревматоиден артрит", според китайките учени. Той инхибира клетъчната пролиферация FLS клетки, свързани с ревматоиден артрит. При това те са изследвали възможните последствия при активиране на рецептора СВ2 във видовете FLS клетки.

Използването на канабис подпомага лечението на болки в ставите и се предписва на пациенти, нуждаещи се от сериозна помощ.

Снимка: express.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлИсторияПсихологияЛюбопитноАлт. медицинаЛеченияЗдравни съветиНаучни публикацииВидеоИнтервютаОрганизацииНормативни актовеХранене при...Клинични пътекиИзследванияАнкетиБотаникаСпециалисти