Кокосовото масло е нездравословно заради големия процент наситени мазнини в него

От Американската асоциация по сърдечносъдови заболявания смятат, че кокосовото масло не е толкова полезно и няма солидни доказателства, че то е здравословно заради съчетанието на мазнините в него, пише 24 часа. То съдържа 82% наситени мазнини, които, както е известно, покачват нивото на „лошия“ холестерол. За сравнение говеждата мазнина има 50%, свинската мас – 39%, а наситените мазнини в маслото са 63 на сто.
Учените съветват да не се употребяват често този вид мазнини и да се заместват със слънчогледово олио или зехтин. Най-добрият вариант е да се консумират храни като ядки, семена, авокадо или мазна риба вместо тлъсто месо, сладкиши и шоколад. Дори се смята, че те могат да намалят нивото на холестерола както съответните медикаменти, приемани с тази цел.
Тоталното изхвърляне на мазнините от менюто също не е препоръчително обаче. Те доставят на тялото есенциални киселини и помагат за усвояването на витамините А, Д и Е. Експертите определят за мъжете прием най-много 30 г на ден, а за жените – 20 г.
По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: popsugar-assets.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 474 мл NATURE'S WAY
КОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
НАУ ФУДС МСТ ОЙЛ 473 мл
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО 900 г
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Великденски курабии с масло
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Кокосовото масло намалява риска от деменция
- Масло от авокадо
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Нискомаслените храни не винаги са по-здравословни от стандартните
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Подобрете тонуса и храносмилането с кокосов оцет
- Хлебен пудинг
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Коментари към Кокосовото масло е нездравословно заради големия процент наситени мазнини в него