Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести

Учените в Щатите установили, че червеното месо, особено обработеното, като сланина, колбаси и кайма, значително увеличава опасността от диабет, сърдечни заболявания и рак.
Доказана е и връзката между консумацията на червено месо и увеличените случаи на тези заболявания в някои страни. Те анализирали данните от изследвания на 37 698 мъже и 83 644 жени.
"Изследването ни дава нови доказателства за рисковете за здравето от приемането на големи количества червено месо, което се свързва с диабет от втори тип, коронарни сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак", заяви д-р Ан Пан от Харвардския колеж по обществено здраве в Бостън, която ръководила изследването.
Опасността за здравето на човека се увеличава с 13 процента при консумация на една порция необработено червено месо на ден и до 20 на сто за обработено червено месо, предупреждават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНОДЕРМА RG капсули * 30 DXN
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!АНТИРАК - Д-Р ДАВИД СЕРВАН - ШРАЙБЕР - ИЗТОК - ЗАПАД
ИМПЕРАТОРЪТ НА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ - СИДХАРТ МУКХЪРДЖИ - ИЗТОК - ЗАПАД
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- д-р Милко Костов Господинов
- Как и колко да варим различните видове месо
- д-р Иво Павлов Бакарджиев
- д-р Люси Владимирова Раденкова
- д-р Кремена Петкова Минкова
- д-р Бойка Евтимова Жекова
- д-р Гергана Жекова Гунчева
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
- д-р Таня Костадинова Дойчинова
Коментари към Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести