Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести

Учените в Щатите установили, че червеното месо, особено обработеното, като сланина, колбаси и кайма, значително увеличава опасността от диабет, сърдечни заболявания и рак.
Доказана е и връзката между консумацията на червено месо и увеличените случаи на тези заболявания в някои страни. Те анализирали данните от изследвания на 37 698 мъже и 83 644 жени.
"Изследването ни дава нови доказателства за рисковете за здравето от приемането на големи количества червено месо, което се свързва с диабет от втори тип, коронарни сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак", заяви д-р Ан Пан от Харвардския колеж по обществено здраве в Бостън, която ръководила изследването.
Опасността за здравето на човека се увеличава с 13 процента при консумация на една порция необработено червено месо на ден и до 20 на сто за обработено червено месо, предупреждават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ТЪРСИ СЕ ИСТИНАТА ЗА РАКА - ПРОФ. ДАВИД ХАЯТ - ИЗТОК - ЗАПАД
ХРОНИКИ НА РАКА - ДЖОРДЖ ДЖОНСЪН - ИЗТОК - ЗАПАД
РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН - Отец Романо Заго от Ордена на францисканците минорити
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Десетте симптома с червен флаг, които биха могли да означават рак
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирурзите са изложени на по-висок риск от смърт вследствие на рак
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Електрокардиограма (ЕКГ)
Коментари към Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести