Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести
Учените в Щатите установили, че червеното месо, особено обработеното, като сланина, колбаси и кайма, значително увеличава опасността от диабет, сърдечни заболявания и рак.
Доказана е и връзката между консумацията на червено месо и увеличените случаи на тези заболявания в някои страни. Те анализирали данните от изследвания на 37 698 мъже и 83 644 жени.
"Изследването ни дава нови доказателства за рисковете за здравето от приемането на големи количества червено месо, което се свързва с диабет от втори тип, коронарни сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак", заяви д-р Ан Пан от Харвардския колеж по обществено здраве в Бостън, която ръководила изследването.
Опасността за здравето на човека се увеличава с 13 процента при консумация на една порция необработено червено месо на ден и до 20 на сто за обработено червено месо, предупреждават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНОДЕРМА RG капсули * 30 DXN
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН - Отец Романо Заго от Ордена на францисканците минорити
КОРДИЦЕПС капсули 450 мг * 60 DXN
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- СПЕЦИФИЧНИЯТ ВКУС В УСТАТА МОЖЕ ДА Е ПРИЗНАК НА СКРИТО ЗАБОЛЯВАНЕ
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Как и колко да варим различните видове месо
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Състоянието на ноктите на ръцете предупреждава за евентуални заболявания
- Опасни ли са екстрасистолите?
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
Коментари към Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести