Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести

Учените в Щатите установили, че червеното месо, особено обработеното, като сланина, колбаси и кайма, значително увеличава опасността от диабет, сърдечни заболявания и рак.
Доказана е и връзката между консумацията на червено месо и увеличените случаи на тези заболявания в някои страни. Те анализирали данните от изследвания на 37 698 мъже и 83 644 жени.
"Изследването ни дава нови доказателства за рисковете за здравето от приемането на големи количества червено месо, което се свързва с диабет от втори тип, коронарни сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак", заяви д-р Ан Пан от Харвардския колеж по обществено здраве в Бостън, която ръководила изследването.
Опасността за здравето на човека се увеличава с 13 процента при консумация на една порция необработено червено месо на ден и до 20 на сто за обработено червено месо, предупреждават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ПЪЛНА РЕМИСИЯ. КАК ДА ПОБЕДИМ РАКА НАПУК НА ВСИЧКО - Д-Р КЕЛИ ТЪРНЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
ТЪРСИ СЕ ИСТИНАТА ЗА РАКА - ПРОФ. ДАВИД ХАЯТ - ИЗТОК - ЗАПАД
ХРОНИКИ НА РАКА - ДЖОРДЖ ДЖОНСЪН - ИЗТОК - ЗАПАД
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- д-р Евелина Димитрова Георгиева
- д-р Васил Иванов Иванов
- Екстрасистоли
- Ехокардиография
- д-р Грета Йорданова Петкова-Иванова
- д-р Пламен Кирилов Павлов
Коментари към Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести