Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести

Учените в Щатите установили, че червеното месо, особено обработеното, като сланина, колбаси и кайма, значително увеличава опасността от диабет, сърдечни заболявания и рак.
Доказана е и връзката между консумацията на червено месо и увеличените случаи на тези заболявания в някои страни. Те анализирали данните от изследвания на 37 698 мъже и 83 644 жени.
"Изследването ни дава нови доказателства за рисковете за здравето от приемането на големи количества червено месо, което се свързва с диабет от втори тип, коронарни сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак", заяви д-р Ан Пан от Харвардския колеж по обществено здраве в Бостън, която ръководила изследването.
Опасността за здравето на човека се увеличава с 13 процента при консумация на една порция необработено червено месо на ден и до 20 на сто за обработено червено месо, предупреждават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ХРОНИКИ НА РАКА - ДЖОРДЖ ДЖОНСЪН - ИЗТОК - ЗАПАД
РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН - Отец Романо Заго от Ордена на францисканците минорити
ЛЕЧЕНИЕТО НА ВСИЧКИ НАПРЕДНАЛИ ФОРМИ НА РАК - Д-р Хулда Регер Кларк
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- д-р Евдокия Илиева Радкова
- д-р Димитър Иванов Димитров
- д-р Мариана Димитрова Костуркова
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- д-р Ирина Вълчева Василева
- д-р Елена Георгиева Цветкова
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
Коментари към Консумацията на червено месо значително увеличава опасността от болести