Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак

Погрешно е да се смята, че прекалената консумация на месо води до рак, смятат учени.
Фактор за развитието на болестта може да бъде само пърженото и опушено месо заради съдържанието на канцерогенни вещества.
Вареното, задушено или обработено на скара месо не повишава риска от рак, твърдят още учените. Те опровергават и заблудата, че от месото се пълнее.
"Заради факта, че месото напълно се усвоява от човешкото тяло, се твърди, че прекалената консумация на месо и месни продукти води до бързо напълняване. Тлъстите меса действително означават много калории, но не така стои въпросът при нетлъстите и при пилешкото, които не крият опасност и са основа на много диети", коментират още учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТЕВИЯ табл. * 60 БУРОВ
СОЕВИ КУБЧЕТА 200 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ПРОТЕИНИ СИ ДИЕТИЧЕН СИРОП ЗЕРО ШОКОЛАД 320 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- СЗО препоръчва да не се използват изкуствени подсладители за отслабване
- Хранене според кръвната група - кръвна група А
- Как и колко да варим различните видове месо
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Хранене според кръвната група - кръвна група тип АВ
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Лечение при панкреатит
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
Коментари към Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак