Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак
Погрешно е да се смята, че прекалената консумация на месо води до рак, смятат учени.
Фактор за развитието на болестта може да бъде само пърженото и опушено месо заради съдържанието на канцерогенни вещества.
Вареното, задушено или обработено на скара месо не повишава риска от рак, твърдят още учените. Те опровергават и заблудата, че от месото се пълнее.
"Заради факта, че месото напълно се усвоява от човешкото тяло, се твърди, че прекалената консумация на месо и месни продукти води до бързо напълняване. Тлъстите меса действително означават много калории, но не така стои въпросът при нетлъстите и при пилешкото, които не крият опасност и са основа на много диети", коментират още учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ПРОБЪРНЕР капсули * 120
НАТРОЛ АКАЙ БЕРИ DIET капсули * 60
СОЕВИ КУБЧЕТА 200 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Активен въглен за отслабване: прием, ползи и противопоказания
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Как и колко да варим различните видове месо
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Първи смъртен случай във Великобритания, който се свързва с лекарство за отслабване
- Лечение при панкреатит
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
Коментари към Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак