Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак

Погрешно е да се смята, че прекалената консумация на месо води до рак, смятат учени.
Фактор за развитието на болестта може да бъде само пърженото и опушено месо заради съдържанието на канцерогенни вещества.
Вареното, задушено или обработено на скара месо не повишава риска от рак, твърдят още учените. Те опровергават и заблудата, че от месото се пълнее.
"Заради факта, че месото напълно се усвоява от човешкото тяло, се твърди, че прекалената консумация на месо и месни продукти води до бързо напълняване. Тлъстите меса действително означават много калории, но не така стои въпросът при нетлъстите и при пилешкото, които не крият опасност и са основа на много диети", коментират още учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТЕВИЯ табл. * 60 БУРОВ
СОЕВИ КУБЧЕТА 200 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЗЕЛЕНО КАФЕ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Десетте симптома с червен флаг, които биха могли да означават рак
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Диета с диня – варианти, ползи и вреди
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирурзите са изложени на по-висок риск от смърт вследствие на рак
- Хранене според кръвната група - кръвна група А
- Ускоряване на метаболизма по естествен път
Коментари към Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак