Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак

Погрешно е да се смята, че прекалената консумация на месо води до рак, смятат учени.
Фактор за развитието на болестта може да бъде само пърженото и опушено месо заради съдържанието на канцерогенни вещества.
Вареното, задушено или обработено на скара месо не повишава риска от рак, твърдят още учените. Те опровергават и заблудата, че от месото се пълнее.
"Заради факта, че месото напълно се усвоява от човешкото тяло, се твърди, че прекалената консумация на месо и месни продукти води до бързо напълняване. Тлъстите меса действително означават много калории, но не така стои въпросът при нетлъстите и при пилешкото, които не крият опасност и са основа на много диети", коментират още учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТЕВИЯ табл. * 60 БУРОВ
СОЕВИ КУБЧЕТА 200 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЗЕЛЕНО КАФЕ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Молекулата Fento-1 причинява смърт на ракови клетки, резистентни на лечение
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Как се свалят 5 килограма за 1 седмица – стъпка по стъпка
- Свалете 5 килограма само за 3 дни
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Имунотерапия с достарлимаб може да помогне на пациенти с колоректален рак
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
Коментари към Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак