Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Лос Анджелис се включи в кампания за ограничаване на месото чрез Ден на вегетарианството

Лос Анджелис се включи в кампания за ограничаване на месото чрез Ден на вегетарианството

Лос Анджелис се включи в кампания за ограничаване на месото чрез Ден на вегетарианството - изображение
Властите в Лос Анджелис обявиха 12 ноември за "Ден на вегетарианството".

Решението е придружено от послание към жителите на мегаполиса да се въздържат през този ден от консумация на месо. По този начин Лос Анджелис се превръща в най-големият град на планетата, станал част от глобалната кампания по намаляване консумацията на месо с оглед съхраняване здравето на хората и влошаване екологичната ситуация в света. Кампанията, разбира се, е с доброволен характер. Градските власти все пак се надяват да поставят началото на традиция за отказ от месо поне веднъж седмично.

"Не можем да заставим да не консумират месо онези, които са свикнали да го имат на всяка цена в менюто си. Само ще отбележа, че временният отказ от месо понижава риска от сърдечно-съдови заболявания с 19%", казва градската съветничка Джоан Пери.

В голяма част сърдечно-съдовите заболявания се дължат на наднормено тегло, а САЩ са на първо място в света по броя на хората, страдащи от затлъстяване.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиАнкетиДиетиНовиниСоциални грижиЛайфстайлИсторияСнимкиАлтернативна медицинаЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...СпортНормативни актовеБотаникаЛечения