Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Мъжете и жените клюкарстват по различен начин

Мъжете и жените клюкарстват по различен начин

Мъжете и жените клюкарстват по различен начин - изображение

Едно от основните средства на жените в борбата за мъжко внимание е именно клюкарстването. Окзава се обаче, че именно клюките използват и мъжете в стремежа си да се доближат до определена жена, предава в. „Дейли стар“. То е заложено в хората, но проявите му при мъжете и жените съществено се различават.

Специалисти от Канада са провели проучване с участието на 290 жители на държавата на възраст между 17 и 30 години, от което става ясно, че и двата пола използват клюките, за да привлекат вниманието на противоположния пол, но по различен начин.

Дамите обикновено наблягат и изтъкват негативните черти от външността на потенциалните си конкурентки. Мъжете от друга страна изопачават неблагоприятното финансово положение на конкурента си или неговата атлетичност“, обяснява авторът на проучването Адам Дейвис.

Клюкарстването е социално умение, което е силно еволюирало през последните години. Това не е недостатък на характера, преписван предимно на жените. Клюките са съществена черта за междуличностните отношения и по особен начин са свързани със съревнованието за партньорство.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: PurpleSlate


Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайл