Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Мъжете също страдат от депресия след секс

Мъжете също страдат от депресия след секс

Мъжете също страдат от депресия след секс - изображение

Възприето е, че основно дамите са предразположени към негативни емоции след секс, но според ново проучване не малко мъже страдат от такъв проблем. Специалисти от Куинсландския технологичен университет в Австралия са установили, че състоянието при някои представители от силния пол може да се влоши изключително много, че дори да се появи така наречената посткоитална дисфобия.

През последните години все повече мъже започват да се оплакват от негативни състояния, чувство на безпомощност и раздразнителност часове наред след полов акт. Това е и предизвикало интереса на екип от учени да направят проучване по темата, за да открият възможните причини.

Установено е, че и мъжете се характеризират с широк спектър от емоции и реакции след секс. Основната причина според специалистите е в психологията на мъжете. Докато мъжът прави секс, той се чувства като герой, господар с надмощие, а след това той отново се превръща в "обикновен човек". Не малка част от неприятните емоции се дължат и на промените в настроението – от желанието, през възбудата, еуфорията, до успокоението и възвръщането към стандартната част от ежедневието.

Учените са категорични, че емоционалност изпитват не само жените след полов акт, но и доста от представителите на силния пол. Просто в мъжката природа е залегнало условието да не се показват емоциите от страх, срам или други обстоятелства.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Goodstuff


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниХранене при...ЛеченияСпортАлтернативна медицинаАнкетиТестовеЗдравни проблемиМедицински изследванияБотаникаНаправления в медицинатаФизиологияОрганизацииИсторияСоциални грижиСпециалистиРецептиКлинични пътекиДиетиАнатомия