Начало Здравна медиа Любопитно Психология Навиците на успелите хора, които ги правят богати

Навиците на успелите хора, които ги правят богати

Навиците на успелите хора, които ги правят богати - изображение

Какво отличава богатите хора от бедните хора?

Нерядко човек си задава въпроси за същината на успехите, начинът, продължителността и удовлетворението от това. Едни успяват, но други не, въпреки че през призмата на всеки отделен човек, нивото за успех има различни измерения.

Съществуват няколко закономерности в израстването на успелите хора в живота, които те следват неизменно. Навиците, постоянството, мотивацията, добрите идеи, реалната оценка и стремежът към повече са основи моменти към пътя на богатството. Разбира се и малко късмет!

Запознайте се с някои от навиците на богатите хора, които са залегнали като правила в начина им на живот:

Богатите хора управляват парите си. Успешните хора на съвремието са станали такива, защото могат и знаят как да управляват финансите си. Те контролират всяка стъпка и имат поглед над всяка ситуация.

Постоянно са заети, мислят и действат. За успелите хора нямат празен момент, те са заети постоянно с дейности, мислят и творят.

Поставят си цели, визуализират ги и ги следват. Според проучване на Джоел Браун 99% от успелите хора записват редовно своите цели. В съзнанието им се разработва план на действие и стратегия за следване.

Подготвят предварителни списъци за вършене с важни моменти. Успешните хора са известни с подредеността си и с предварителната си подготовка на задачи. Изготвят и номинират списък с дейности за вършене от предходния ден, за да подредят приоритетите си занапред. По този начин успяват с повече неща, пестят време и са подготвени.

Създават контакти, нови познанства. Успелите хора съзнават важността човек да има нови контакти и да ги поддържа с времето. Това винаги е от полза в определен момент, ситуация или разговор.

Успелите хора знаят кога да кажат "Не". Успешните хора преценяват кога да кажат "да" и кога да кажат "не". Това се учи с времето, но постоянното съгласие не носи само позитиви, дори понякога оказва вреда. Човек преценя приоритетите си, за да успява да свърши набелязаните цели и задачи.

Стават рано. Изпълнението на задачите изисква време, но и отделянето на време за себе си преди другите също има значение.

Успелите хора четат, не отделят време за телевизия. Богатите хора се информират за новостите и след това четат и попиват знания, умения от книгите, които успяват да приложат на практика. Според американския автор Томас Корли около 67% от успелите хора гледат телевизия около един час на ден, дори и по-малко.

Медитират. Много от успелите хора се грижат за ума, тялото и спокойствието си. Те съзнават ефекта от ежедневието и напрегнатия начин на живот и затова релаксират, спят достатъчно, ограничават вредната храна и наблюдават здравето си. Това значително увеличава шансовете им за успех и богатство.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: AWD News

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСпортЗдравни съветиПсихологияСнимкиНовиниЛечения