Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Наднорменото тегло при децата отключва сърдечно-съдови заболявания в зряла възраст

Наднорменото тегло при децата отключва сърдечно-съдови заболявания в зряла възраст

Наднорменото тегло при децата отключва сърдечно-съдови заболявания в зряла възраст - изображение
Затлъстяването и наднорменото тегло при децата може да доведе до развитието на сериозни заболявания на сърдечно-съдовата система в по-зряла възраст. Това се посочва в изследване на учени от Оксфордския университет.

Според изследователите, при децата, които страдат от затлъстяване, има няколко рискови фактора за развитие на сериозни заболявания: хипертония, високо ниво на холестерин и захар в кръвта и др.

Учените предупреждават, че ако тези рискови фактори се развият в зряла възраст, то това може да увеличи риска от инсулт или сърдечносъдови заболявания с 30-40%.

Превенцията срещу тези сериозни болести е най-важният ключ към излекуването им. За целта още в детска възраст трябва да се предприеме ограничаване количеството на приетата храна, спортуване и намаляване на телесното тегло чрез здравословен хранителен режим.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни проблемиЛеченияСпортАлтернативна медицинаЗдравни съветиИсторияБотаникаСнимкиДиетиОрганизацииСпециалистиОбразованиеТестовеИнтервютаЗаболявания (МКБ)Медицински изследванияХранене при...ЗаведенияКлинични пътекиНормативни актовеПсихологияСоциални грижиНаправления в медицинатаРецептиАнкети