Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Никотинът може да излекува колит?

Никотинът може да излекува колит?

Никотинът може да излекува колит? - изображение
23-годишният Стефан Пендри шокира лекарите, казвайки, че само за една седмица се е спасил от улцерозен колит, просто започвайки да пуши. Преди това той трябвало да използва тоалетната 15 пъти на ден. Сега това не е проблем, тъй като човекът пуши по четири цигари дневно.

Лекарите говорили за необходимостта от операция, но пациентът решил да тръгне по друг път. Към това го подтикнали изследванията на д-р Шон Кели от Йоркската болница, посветени на влиянието на никотина върху колита. По думите на Кели, цигарите помогнали на двама от трима пациенти, които той познавал лично.

Това твърдение се подкрепя от следния факт: колитът често се среща при хора, които наскоро са се отказали от пушенето (болестта се среща три пъти по-често при бивши пушачи или у тези, които никога не са пушили).

Някои експерти смятат, че положителният ефект се свързва с никотина. Ето защо, никотиновите лепенки може би са най-добрата алтернатива на цигарите в борбата срещу колита.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИсторияЛюбопитноТестовеАлт. медицинаЛеченияНовиниХранене при...СнимкиПатологияБотаникаДиетиСпортОрганизацииКлинични пътекиВидеоСоциални грижиПсихологияЛайфстайлАнкетиСтатистически проучванияПроизводители