Начало Здравна медиа Любопитно Екология Отбелязваме Часът на Земята на 25 март

Отбелязваме Часът на Земята на 25 март

Отбелязваме Часът на Земята на 25 март - изображение

Под мотото “Загаси светлините, отвори очи за планетата“ ще се проведе тазгодишната традиционна кампания Часът на Земята. На 25 март в часовия пояс от 20,30 до 21,30 ч. милиони хора по света ще загасят светлините в домове и учреждения.

От дълги години природозащитниците се опитват да накарат световните лидери да обръщат по-голямо внимание на околната среда и да намалят въглеродните емисии в частност. Десетилетие след старта на инициативата, природата все по-настоятелно и тревожно ни напомня, че климатичните промени са факт и вече влияят на живота ни. Затова и всяка година се включват толкова хора и организации, които макар и за час, допринасят чрез загасяването на светлините за опазването на природата. За съжаление много страни, в това число и нашата, пренебрегват този въпрос и той не е приоритет на държавната им политика.

Екоорганизациите се насочват към райони с ниско социално-икономическо развитие, но богати на природни дадености. Целта е да се покаже, че те могат да бъдат добро решение за справяне с климатичните промени. Превръщайки ги в атрактивни за хората, но същевременно запазвайки идентичността и изгледа им, те могат да са добър пример за хармония между човек и природа.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: mobilecommons.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлНовиниСнимкиЗдравни съветиНормативни актовеАлтернативна медицинаЛеченияПсихологияХранене при...История