Патладжанът - вкусен и полезен!

Обичате ли патладжан? Ако отговорът ви е "да", то ще сте щастливи да знаете, че той е богат на много ценни вещества и може да помогне при редица здравни проблеми.
Патладжаните съдържат минерали, необходими за различните функции на тялото. Така, например, те имат жизненоважно значение за производството на червени кръвни клетки, които пренасят кислород по цялото тяло. Освен това са богати на калций, полезен за костите и зъбите.
Наричани още и "сини домати", патладжаните съдържат витамин К, който е полезен за много неща, като например за съсирването на кръвта, както и за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания.
Биофлавоноидите в патладжаните пък са антиоксиданти, помагащи срещу вредните свободни радикали. Именно затова консумацията на патладжан се препоръчва за хора, подложени на постоянен стрес.
Диетичните фибри в патладжана са в полза на храносмилателния тракт и борят наднорменото тегло.
Редовният прием на зеленчука държи далеч запека, както и рака на дебелото черво.
Освен това сините домати помагат за по-ниски нива на лошия холестерол и нормализират кръвното налягане.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Методи и съвети за извършване на клизма
- Какво лекува английската сол
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Натурални средства за лечение на анални фисури
- Как се свалят 5 килограма за 1 седмица – стъпка по стъпка
- Запек
- Свалете 5 килограма само за 3 дни
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Калкулатор индекс на телесната маса
Коментари към Патладжанът - вкусен и полезен!