Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Празничните дни могат да са причина за сърдечен пристъп при жените

Празничните дни могат да са причина за сърдечен пристъп при жените

Празничните дни могат да са причина за сърдечен пристъп при жените - изображение

Празничните дни оказват неблагоприятен ефект в здравословен план на жените. Регистрират се все повече случаи на жени със сърдечни пристъпи, информират американски учени от Методистката болница в Хюстън.

Екип от специалисти са публикували данни от многогодишно тяхно изследване, от което става ясно, че и двата пола се налага да ползват медицински услуги в строго определени периоди. Жените и мъжете по различен начин възприемат подготовката за празничните дни. Според проучването жените по-често преживяват сърдечни пристъпи в сравнение с мъжете. Това се обяснява с факта, че представителките на нежния пол по-често изпитват чувство на тревога, свързани с подготовката за празнични дни. Под напрежение и стрес кръвоносните съдове и артерии са подложени под чести спазми, в резултат притокът на кръв към сърдечния мускул се намалява и това предизвиква нарушение.

Отделно се отбелязва, че за младите дами и жените особено важните поводи оказват голямо влияние. Тревоги, съпътствани със сърдечни пристъпи, се наблюдават и при самотни жени в подготовка за специален повод.

Специалистите отчитат, че в най-голям риск се оказват жените на възраст между 50 и 75 години.

Снимка: gettyimages.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноТестовеЗдравни проблемиСнимкиРецептиДиетиПсихологияХранене при...СпортАлтернативна медицинаФизиологияИсторияОрганизацииСоциални грижиАнкетиКлинични пътекиЗаведенияНормативни актовеЛеченияСпециалистиБотаника