Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Предметите, наслоени с цигарен дим, са вредни за децата

Предметите, наслоени с цигарен дим, са вредни за децата

Предметите, наслоени с цигарен дим, са вредни за децата - изображение

Предметите, наслоени с цигарен дим, са вредни за малки деца и бебета. По принадлежности и мебели се наслоява токсично лепкаво покритие, което се отлага. То оказва вредно влияние на имунната система и възпрепятства нормалното развитие на бебетата. До този извод са стигнали специалисти от Националната лаборатория "Лорънс Бъркли".

Учените уверяват, че рисковите за здравето на децата са доста по-големи. Отлаганията на цигарен дим в домашна обстановка са по-опасни от поемането на дим при пасивно пушене, тип "втора ръка".
Особено притеснителен е факта за малките деца и бебета. В своята игра и ежедневие те докосват замърсени повърхности с остатъчни токсини. За тях е нормално да пълзят, да се търкалят и да поставят различни предмети в устат си в периода на растеж. Именно по това време се развива и имунната им система.

В експеримент с мишки учените са установили, че този вид пушене - "трета ръка", се свързва с понижение на теглото. Променя се броя на кръвните клетки, които са свързани с имунната система. По този начин могат да се проявят различни възпалителни процеси и алергични реакции.

Специалистите уточняват, че подобни вреди могат да се отстранят чрез почистване или премахване на остатъчните токсини. Рискът от наслоявания може да се намали до голяма степен, ако се избягва пушенето в затворени помещения и в присъствието на малки деца.

Най-добрият вариант според специалистите е преустановяване на пушенето въобще. По този начин човек няма да вреди на себе си, на децата, на хората около него и на природата.

Снимка: Magicmaman.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПроизводителиАнкетиАлтернативна медицинаЛеченияПсихологияХранене при...ИсторияСоциални грижиСпортОрганизацииНормативни актовеФизиологияКлинични пътекиСпециалистиБотаника