Препеченото месо води до рак на простатата
Препеченото месо увеличават риска от рак на простатата, предупредиха американски експерти, цитирани от в. "Дейли мейл".
Учени от университета на Калифорния анализираха хранителните навици на 1000 мъже, половината от които с бързо развиващ се рак на простатата. Те установиха връзка между препеченото месо и най-смъртоносния вид на заболяването.
Добре опечените и препечените бургери са сред най-опасните меса, както и сготвените така пържоли. Те удвояват риска от агресивната форма на болестта, дори когато се консумират в много малки количества. Причината е високата температура на готвене.
Прегорялото месо улеснява бързото развитие на раковите клетки. Червеното месо и колбасите увеличават опасността и от рак на дебелото черво. Затова специалистите препоръчват от тях да не се консумират повече от 500гр. седмично.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВАКУУМ ТЕРАПИЯ REHABI PENILE VACUUM TRAINER
Безплатна доставка за България!ТЕСТ ЗА ФУНКЦИЯ НА ПРОСТАТАТА * 1 ADVENT LIFE
НовПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как и колко да варим различните видове месо
- Рак на простатата
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Простатно-специфичен антиген (ПСА/PSA)
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Мужик корен
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Доц. Иван Дечев: Дори да нямат оплаквания, мъжете над 45 години трябва да се изследват за рак на простатата
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Препеченото месо води до рак на простатата