Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Проблемите с ерекцията и лошото състояние на венците са свързани

Проблемите с ерекцията и лошото състояние на венците са свързани

Проблемите с ерекцията и лошото състояние на венците са свързани - изображение

Хроническата бактериална инфекция на венците често е съпроводена с полови проблеми, информират учени от Медицински Университет Гуанджоу. Еректилната дисфункция може да се дължи на неочаквана причина.

Заболяване на венците е изследвано от гледна точка на сърдечносъдови заболявания и за повишено ниво на общи заболявания, водещи до инсулт и втвърдяване на артериите. Отклонението в състоянието на съдовете, от своя страна е свързано с еректилната дисфункция. Учените са уверени, че тези две явления могат да бъдат взаимно свързани. Затова е много важно да се следи за здравето на зъбите, венците, като цяло за устната кухина.

Заключението се основава на базата на анализ на данни в продължение на 5 години, отнасящи се до 213 000 хиляди човека между 20 и 80 години.

Статистиката показва, че еректилната дисфункция е в 2,28 пъти повече при мъжете, имащи хронично заболяване на венците. Тази особеност е характерна за лицата под 40 години и при мъже над 59 години.

Според експертите на възпалението на венците и на еректилната дисфункция  влияят  едни и същи фактори – стареение, пушене, диабет, ишемична болест на сърцето.

Снимка: blog.micheldental.comОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни проблемиСнимкиЛюбопитноХранене при...НовиниЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицинаБотаникаТестове