Пърженото червено месо увеличава риска от рак на простатата с 30%

Те са анализирали историята на болестта на почти 2000 мъже. Учените са достигнали до заключението, че стековете и пържолите в големи количества са вредни и даже опасни за мъжкото здраве. "Установихме, че при мъжете, които изяждат седмично над една порция и половина червено месо, приготвено бързо на силен огън, с 30% се увеличава риска от развитието на рак на простатата", заяви ръководителят на изследването Мариана Стърн. "Седмичната консумация на две и половина порции такова месо повишава този риск с 40%", добави тя.
Учените и по-рано са посочвали негативните "странични ефекти" от излишното пристрастяване към пърженото месо, но никога не са подкрепяли своите твърдения с убедителни доводи. Експертите от Медицинското училище Кек смятат, че са успели: заплаха за здравето представлява не самото червено месо, а начинът на неговото приготвяне - при обработката му на висока температура то отделя канцерогенни химични вещества, които спомагат за развитието на рака.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВАКУУМ ТЕРАПИЯ REHABI PENILE VACUUM TRAINER
Безплатна доставка за България!ТЕСТ ЗА ФУНКЦИЯ НА ПРОСТАТАТА * 1 ADVENT LIFE
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на простатата
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Как и колко да варим различните видове месо
- Простатно-специфичен антиген (ПСА/PSA)
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Мужик корен
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Пилешки дробчета с лук
- Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
- Юдино ухо
Коментари към Пърженото червено месо увеличава риска от рак на простатата с 30%