Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Рибеното масло по време на бременност намалява риска от развитие на астма при детето

Рибеното масло по време на бременност намалява риска от развитие на астма при детето

Рибеното масло по време на бременност намалява риска от развитие на астма при детето - изображение

Приемът на рибено масло по време на бременност намалява значително риска от развитието на астма и хронични проблеми до навършване на 5 години на децата, информират специалисти от Университета в Копенхаген.

Основната причина е, че рибеното масло способства за намаляване на възпаленията.

Редица изследвания показват, че недостигът на омега – 3 мастни киселини по време на бременност има вероятност да повлияе на развитието на астма при бебето.

Датските учени са направили проучване с участието на около 700 жени, от които половината са приемали 2,4 грама рибено масло през последното тримесечие на бременността. Те не са знаели какви точно добавки са им давали. Трябвало е да водят бележки за случаите, когато бебетата им са имали дихателни проблеми в разстояние на минимум 3 дни, до навършване на 5 години на децата.

Оказало се е, че 17 % от децата, чиито майки са приемали рибено масло са развили астма, докато при децата, чиито майки не са приемали добавката процентът е 24.

Специалистите отчитат по-малко бронхити, случаи на пневмония и подобни инфекции при децата, чиито майки са приемали рибено масло. Рискът за децата е доста по-малък и в случите, когато майките са били с най-ниско ниво на омега - 3 мастни киселини в кръвта си в началото на изследването.

Снимка: MomJunction

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиХрани и ястияИсторияЗдравни съветиСпортПрезентацииНовиниАлтернативна медицинаХранене при...Здравни проблемиОрганизацииБотаникаЛеченияСпециалистиКлинични пътекиЛайфстайлНаучни публикацииСоциални грижиПсихологияМедицински изследванияФизиологияПроизводителиНормативни актовеИнтервюта