Начало Здравна медиа Любопитно Отслабване и спорт Само фитнесът не помага в борбата с килограмите, независимо от натоварването

Само фитнесът не помага в борбата с килограмите, независимо от натоварването

Само фитнесът не помага в борбата с килограмите, независимо от натоварването - изображение

Само фитнес упражненията не помагат в борбата с отслабването, независимо от натоварването. Правилното хранене има определящо значение за обема на талията, съобщават специалисти от Loyola University в Чикаго.

Хората, желаещи да отслабнат, често си взимат абонамент за фитнес залата, но физическите упражнения не са единствен определящ фактор в борбата с излишните килограми. Основно значение оказва диетата според американските учени. Оказало се е, че нито нивото на физическо натоварване, нито заседналия живот се свързват с качването на килограми. Скорошни проучвания са доказали вече множеството преимущества за здравето от редовните тренировки, включващи намаляване на риска от развитието на заболявания на сърцето и диабет. Сега специалисти от Чикаго обясняват, че тренировките увеличават апетита, което означава, че човек бързо възвръща изгорелите калории, дори при по-малко физическо натоварване.  

Учените са направили експеримент с група доброволци, приели участие в изследването. Те е трябвало да носят специални фитнес - гривни в продължение на седмица. С помощта на тези устройства се е оценявало нивото на изразходена енергия и количеството направени стъпки. Специалистите са отчитали още теглото, възрастта и количеството мазнина в тялото на доброволците.
Резултатите са показали еднозначно, че именно диетата се явява определящ фактор в борбата с излишните килограми.

Физическата активност е много важна за организма и предотвратява редица заболявания. Но според американските специалисти на първо място човек трябва да се съобразява с вида, количеството и качеството на храната, която консумира. За оптимални резултати се препоръчва диетата да бъде съпътствана с физическа активност и здравословен начин на живот.

Снимка: insurance

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортЗдравни съветиДиетиЛайфстайлПсихологияХранене при...Алт. медицинаРецептиАнкетиИсторияСнимкиВидеоНовиниТестовеЛеченияНормативни актовеЗаведенияБотаникаИнтервютаОрганизацииКалкулаториПроизводителиСпорт и туризъмОбразование