Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Сексът - физически акт или духовно извисяване

Сексът - физически акт или духовно извисяване

Сексът - физически акт или духовно извисяване - изображение
Сексуалната култура в източните страни е доста по-различна от традиционната в Европа.

В държави като Япония, Китай, Индия и Непал сексуалността се разглежда не само като начин на общуване и изкуство, но и като наука.

Сексът в тези страни не е само цел, а начин за достигане на духовното извисяване.

Отношението на китайците към секса до голяма степен се влияе от древната философия, която приема жените за "втора класа".

В Древен Китай бракът е целял преди всичко създаване на семейство. Както тогава, така и сега оралният секс там се счита за перверзия и се наказва със закон. Проучванията показват, че почти 100% от китайците не изпитват никакво удоволствие от секса и не знаят как да доставят такова на своя партньор.

За разлика от китайците в Страната на изгряващото слънце активният сексуален живот винаги е бил на почит и е част от тяхната култура.

Японците все още следват съветите от дебелите книги, посветени на плътската любов. Любовната игра е абсолютно задължителна, много бавна и почти граничеща с ритуал. Задължително е преди секс жената да събере косата си на кок и да разголи шията си.

В Япония по традиция всички младоженци получават богато илюстрирана книга с всички възможни секспози.

Тази книга се поставя под възглавницата, за да се гарантира една прекрасна първа брачна нощ.

В Индия пък сексът преди брака се наказва.

Дори в най-тиражираната книга в света - "Кама Сутра" се казва, че идеалът за сексуално съвършенство се постига само в брака. Около 95% от всички бракове в Индия се основават на предварително споразумение между родителите на булката и младоженеца.

Съществена разлика в разбиранията относно сексуалното съзряване прави Тайланд.

Сексът там никога не се е приемал за забранен плод, а като нещо съвсем естествено, което граничи с лудостта. Там децата започват да водят полов живот още от 8 до 10-годишна възраст, което за нас, европейците, звучи направо престъпно.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлНовиниПсихологияАнкетиСнимкиИсторияЗдравни проблемиОрганизацииТестовеФизиологияЗдравни съветиНаправления в медицинатаРецептиЛеченияХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиСпециалистиБотаникаСпорт