Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Удоволствието след секс продължава два дни

Удоволствието след секс продължава два дни

Удоволствието след секс продължава два дни - изображение

Удоволствието след секс продължава два дни, съобщават психолози от университета във Флорида. Това помага съществено за укрепване на взаимоотношенията между партньорите.

Както във физиката при изключване на луминесцентна лампа светлината се съхранява известно време, така и след секс се запазва едно усещане на взаимна близост и прехвърляне на любовни искри.

Известно е, че при практикуване на секс в организма се изработва хормона окситоцин (на прегръдката), но не беше известно колко време продължава неговото въздействие. Сега вече специалисти от Флорида установиха, че това приятно усещане се съхранява в течение на цели два дни след секс, което съществено укрепва връзката в дългосрочен план.

В изследване на психолозите са участвали 214 младоженци, които е трябвало да водят дневници в продължение на две седмици. Трябвало е да се отбелязва колко често правят секс, степента на удоволствие от сексуалния живот, от партньора, отношения и брачен живот. Характеристиките са се оценявали по 7-бална система, при което една точка съответства на пълно неудовлетворение, а със седем точки се е характеризирало върха на удоволствието.

Според анализ на данните, подадени от доброволците, повечето младоженци са практикували секс не по-малко от 4 пъти на седмица. Тяхното ниво на удоволствие след полов акт се е съхранило значително по-дълготраен период от време. Резултатите са показали продължителност от цели два дена или 48 часа при всеки един от участниците без значение на неговия пол или възраст.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: MamiverseОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноТестовеЛайфстайлНовиниПсихологияЗдравни съветиСнимкиАнкетиОрганизацииФизиологияНаправления в медицинатаЗдравни проблемиСпециалистиИсторияАлтернативна медицинаСоциални грижиЛеченияХранене при...РецептиБотаникаСпорт