Храните, които намаляват главоболието
Макар да има много лекарства, с които можем да го преборим, съществуват и храни, които могат да му повлияят положително.
Вижте кои храни могат да облекчат неприятните болки, които вгорчават ежедневието ни.
1. Нискомаслено мляко.
Един от най-големите причинители на главоболие е дехидратацията. Млякото не е просто хидратираща течност, то е пълно също така с важни минерали като калций и калий, които неутрализират последиците от високите натриеви диети. Освен това изследвания установяват, че ниският прием на мляко и млечни продукти е свързан с по-чести прояви на мигрена. На всичкото отгоре три порции млечни продукти дневно могат да подобрят вашето кръвно налягане и намаляват риска от диабет и затлъстяване.
2. Тлъсти риби.
Храните, богати на витамини от група В, като B6, B12 и фолиева киселина, могат да намалят главоболието. Сьомгата и рибата тон са страхотни за това. Само в една порция сьомга се съдържа повече от 250% от нашия препоръчителен дневен прием на B12. По-тлъстите риби също са пълни с противовъзпалителните омега-3 мастни киселини, което означава, че добавянето на риба към вашата диета е двойно по-важно за лекуването на главоболие.
3. Пъпеш.
Тъй като плодът е с високо съдържание на вода и калий, може да противодейства срещу главоболието, причинено от дехидратация. Също така един среден пъпеш разполага с 66 милиграма магнезий, което е около 16% от ежедневния ни препоръчителен прием. Някои проучвания показват, че той може да помогне за стабилизирането на нивата на инсулина при пациенти без диабет. Затова и ако имате проблеми с главоболието, похапвайте по-често от вкусния плод.
4. Фасул.
Споменатият вече магнезий се съдържа в големи стойности и във фасула. Той е помощник в битката с главоболието поради своята роля в съкращаването на мускулите. Други богати на магнезий храни са банани, бадеми, авокадо, спанак, и кайсии.
5. Картофи.
Подобно на пъпеша, картофите са изобилстваща на калий храна, която може да помогне за лечение на главоболие, ако сте дехидратирани. Един картоф с кожата има 25% от ежедневния препоръчителен прием, а освен това е пълен с полезни витамини като А, С и В6.
6. Череши.
Яденето на всеки плод може да помогне с главоболието, тъй като това е един от начините да доставите повече вода на тялото си. Специално черешите обаче съдържат съединения, които защитават от главоболие. С подобни функции е и червеното цвекло и сокът от него.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОБЕЗБОЛЯВАЩ АКУПУНКТУРЕН АПЛИКАТОР
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПЕТИГРЕН 10 мл
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЦИТРОНЕЛА 10 мл.
АЛИН ЧАЙ МАТОЧИНА ЛИСТ 50 гр.
ПИК ТЕРМОГЕЛ ЕКСТРА КОМФОРТ 10 см. / 26 см.
БИОХЕРБА УСПОКОЯВАЩА БИЛКОВА ВЪЗГЛАВНИЧКА С АРОМАТ НА ЛАВАНДУЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Главоболие от лявата страна – какви могат да бъдат причините
- 12 начина да си помогнем без хапчета при главоболие
- Леснодостъпни средства срещу махмурлук
- Лечение с помощта на магнитно поле (магнитотерапия)
- 5-хидрокситриптофан
- Главоболие сутрин след сън
- Термофор (грейка)
- Как да се справим с главоболието при деца у дома
- Главоболие по време на бременност - причини и средства за облекчение
- Лечение с ибупрофен
Коментари към Храните, които намаляват главоболието