Храните, консумирани в ранна детска възраст, оказват влияние върху умствените способности
Яденето на чипс, бисквити и пица под тригодишна възраст заплашва да намали IQ на децата след пет години, предупреждават експерти.
Направеното научно изследване има за цел да докаже връзката между начина на хранене и умствените способност в бъдеще.
Учените откриха, че правилното хранене през първите три години е най-важно, защото през този период мозъкът на децата се развива най-бързо. В изследването участват 14 000 деца родени през 90-те години.
Експертите разграничили три стратегии за хранене: диета, наситени мазнини и захар, традиционните храни с месо и зеленчуци и здравословна храна, което означава, изобилие от салати, плодове и зеленчуци.
Оказва се, че храните, консумирани в ранна детска възраст оказват пряко влияние върху умствените им способности.
20% от децата, които яли нездравословно през първите три години показали спад на IQ.
Коментари към Храните, консумирани в ранна детска възраст, оказват влияние върху умствените способности