60% от хората са загубили вкусовите си рецептори
Оказва се, че по-голямата част от хората са загубили вкусовите си рецептори, заради забързания темп, с който са принудени да се хранят в ежедневието си.
Проучване, в което са взели участие 1000 души, установи, че 60 на сто от анкетираните признават, че много рядко "усещат" вкуса на храната, която консумират.
Тестовете показват още, че 79% не са в състояние да направят разлика между основните вкусове. Цифрата нараства до 88%, когато са разсеяни, и 93%, когато са притискани от времето.
Само 13 на сто от анкетирани обядват извън офиса.
Явно трябва да обърнем сериозно внимание и време на дневното си меню, тъй като иначе рискуваме да се откажем от още едно удоволствие в живота - вкусната храна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ФРИЗО 4 400 г
АПТАМИЛ 1 ПРОНУТРА 800 г
АМИКС МР. ПОПЪРС РАИЗ МАШ 600 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Методи за лечение на анорексия
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Избягване на киселинни храни
- Хранене през тръба
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Сетивни системи
- Бял бор
- Регулация на слюноотделянето
Коментари към 60% от хората са загубили вкусовите си рецептори