Начало Здравна медиа Любопитно Психология 9 страхотни начина да напълните живота си с щастие

9 страхотни начина да напълните живота си с щастие

9 страхотни начина да напълните живота си с щастие - изображение

Не позволявайте животът ви да се превърне в хаос! Напротив, направете всичко възможно да освободите ежедневието си от стреса и го напълнете с щастие и прекрасни моменти.

Блогърите от marcandangel.com дават 9 ценни идеи как да постигнем това:

Дайте си ясна сметка какво искате да постигнете и защо

Една от основните причини за напрежението в ежедневието е именно липсата на посока, защото когато става дума за лични постижения, проблемът не е в липсата на време, а в липсата на посока. Всеки има своите 24-часови дни и своята 7-дневна седмица – за да ги оползотворите, е нужно само да определите посоката си и да се концентрирате в целта си.

Правете най-важните неща

В това е същността на личната ни продуктивност – да правим важните неща, а не спешните. Казано по друг начин – на първо място се заемете с нещата, които са на първо място за вас! Насочете вниманието си към най-важното и елиминирайте останалото.

Нека ви води желанието за напредък, а не за съвършенство

Съвършенството е непостижима цел, затова заменете тази мишена с друга, а именно – напредъка. Всяка стъпка напред изисква работа, всяка стъпка изисква жертви и е постижение, което трябва да бъде отпразнувано.

Не пренебрегвайте хигиената на сърцето си

Пречиствайте го всеки ден – важно е, защото ежедневно някой ни наранява, тъпче, отхвърля, обижда, забравя, презира… Прощавайте на тези хора и се освобождавайте от лошите чувства в края на деня. Така всяка сутрин ще се събуждате свободни от негативност, стари болки и разсейващи мисли.

Освободете съзнанието си от неверните мисли

Истината е, че зад всяко стресиращо усещане стои по една невярна мисъл. Когато осъзнаете, че мисълта, от която ви боли, не е вярна, страданието спира. Ако промените мислите си, ще промените живота си.

Полагайте необходимите грижи за тялото си 

Не забравяйте, че най-ефективното средство за освобождаване от стреса е добрата тренировка.

Всеки ден правете по нещо добро за себе си

Поставете себе си на първо място в списъка с приоритетите и помнете, че когато обичате себе си, всичко друго си идва на мястото. Подарявайте си ежедневно смях, приятен разговор, четене, медитация, дълга разходка…

Опростявайте

Организирайте, но с мярка, не пълнете графика си с всевъзможни задачи, а включете и време, в което просто да натиснете паузата.

Приемете стреса и се освободете от него

Всяко пътешествие е пълно с предизвикателства и с трудности, с които трябва да се справим. Приемете, че стресът е стена между две тихи градини – тази, в която се намирате, и тази, до която искате да стигнете. Трябва да се изкачите по стената, а по време на катеренето ще усвоите уроци, които ще са ви нужни, за да се спуснете по другата й страна, за да се озовете там, накъде сте тръгнали… Бихте изгубили, само ако никога не се изкатерите или никога не слезете, нали?

Снимки: twga.info, chitalnya.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСпециалистиНовиниТестовеЛеченияИнтервютаСоциални грижиАлтернативна медицинаСнимкиАнкети