Начало Здравна медиа Научни презентации Подходящото лечение при грип не означава антибиотик

Подходящото лечение при грип не означава антибиотик

Подходящото лечение при грип не означава антибиотик - изображение

Вече настъпи зимния сезон, а с него се задава и съпътстващият „коктейл” от грипни вируси. Вместо да останем в леглото за няколко дни и да дадем време на организма да се пребори, ние обаче, водени от желание да не прекъсваме и за миг всекидневния си ритъм, предпочитаме да прибегнем до самолечение, което може да ни изиграе лоша шега. Особено ако е свързано с прибързаната, а понякога и ненужна употреба на антибиотици в борбата с грипните вируси.

Защо антибиотиците са неефективни при лечение на грип

Основната причина е, че те са създадени да се борят с бактерии. А грипът се причинява от различни вируси и на практика няма как да се повлияе от антибиотични средства. Подобен тип медикаменти могат да се използват едва в случай на тежки усложнения, причинени от грип, ноне и в самото начало на проявата му.

„Антибиотиците не са средство срещу вирусни заболявания, защото те се използват само при бактериални инфекции”, обяснява д-р Диана Попова,специалист по "Уши, нос, гърло" в болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" и председател на Асоциацията на лекарите по оториноларингология в София.

Специалистът посочва още, че антибиотик може да се приеме при бактериална инфекция, която обаче се доказва едва след взимане на секрет за изследване.

Как да изберем подходящ продукт

Във всеки случай тръгнем ли на борба с грипните вируси, добре е да я водим разумно. В аптеките вече се предлага цял „океан” от продукти за лечение на грип, което от една страна ни дава многообразна възможност за терапия, но от друга затруднява избора ни. Хубавата новина е, че на българския пазар вече е достъпен популярната в цял свят марка при простуда и грип ВИКС с трите си най-известни продукта.

При грип и простуда, съчетани с кашлица

Първият от тях е Викс антигрип комплекс, представляващ топла напитка, която ефективно облекчава симптомите на простуда и грип. Той е един от малкото продукти на българския пазар, който повлиява 6 симптома, включително и кашлицата. Викс антигрип комплекс е добре да се взема още при първите симптоми на грипа. Подходящ за възрастни и деца над 12 години, а оптималната доза е едно саше на всеки 4 - 6 часа и не повече от 4 сашета на денонощие.Проучване гласи, че 90% от случаите на настинка и грип се засягат както горните, така и долните дихателни пътища, което е и най-честата причина за възникване на усложнения. Ето защо Викс АнтиГрип Комплекс е добър избор, тъй като подпомага и прочистването на дихателните пътища.


При температура, болки в мускулите и запушен нос и когато се нуждаете от максимална сила на действие

Срещу най-често срещаните 5 симптома на грип, а именно повишена температура, главоболие, болки в тялото, болки в гърлото и запушен нос успешно може да ни помогне Викс Антигрип макс, който може да се използва от възрастни и деца над 15 години.

Срещу запушен нос

Викс синекс алое и евкалипт облекчава запушения нос
Много често хремата и запушения нос са част от симптомите, които изпитваме при грип и нарушават дишането ни. Тогава може да се доверите на Викс Синекс Алое и Евкалипт - спрей за нос, който бързо и продължително отпушва носа и носи чувство на свежест и облекчение. Продуктът е подходящ както за възрастни, така и за деца над 6 години.

Статията е с рекламно-информативен характер и е предоставена за публикуване от екипа на официалния представител на ВИКС за България.

 

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА