Зелена салата, риба и яйца - полезни, но опасни
Зелената салата, рибата и яйцата са едни от най-опасните храни, които се нуждаят от специално обработване преди консумация, съобщи БГНЕС.
Трите продукта са част от списъка с храни, които подлежат на специфична предварителна обработка, за да се предотвратят някои заболявания, съставен от специалисти по хранене. Водещият автор на изследването - Катрин Адамс, пояснява, че благодарение на списъка хората и особено жените ще могат да вземат предпазни мерки и така да намалят риска от инфекции.
Класацията на опасните храни е оглавена от листните зеленчуци като марули, целина и магданоз. Второто място е за яйцата, тъй като те могат да бъдат заразени със същите инфекции, от които страдат кокошките. Затова те винаги трябва да бъдат обработвани при температура, не по-малка от 160 градуса.
Рибата и рибните производни се нареждат на трето място заради високото съдържание на живак. Готовите салати от магазина също не са добър избор според специалистите по хранене, които препоръчват да ги изключите от хранителната си диета, за да намалите риска от заболявания.
За Framar.bg: 24 Часа
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИО КОКОСОВА ЗАХАР прах 200 г БИОНИА
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИО СОЕВ ПРОТЕИН НА ПРАХ 200 г БИОНИА
СЪВРЕМЕННА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ПРОБИОТИЦИТЕ И ПРОБИОТИЧНИТЕ ХРАНИ том 1 - Д-Р ЙОНКО МЕРМЕРСКИ
НАТУРАБЛУМ МАНУКА МЕД MGO 322+ 250 г
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Здравословен хранителен режим
- Лайфстайл лечение
- Хранителна пирамида на принципите на здравословното хранене
- Забранените храни по време на бременност - част 1
- Лечение при булимия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Защо изпитваме глад за сладко или солено и как да го преодолеем
- Забранените храни по време на бременност - част 2
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Как трябва да се хранят хората над 50-годишна възраст
Коментари към Зелена салата, риба и яйца - полезни, но опасни