Лещата и бобът намаляват риска от сърдечносъдови заболявания

Всекидневната консумация на боб и леща понижава липопротеините с ниска плътност (LDL), известни като "лош" холестерол с пет процента.
Това от своя страна понижава с около 6 процента риска от сърдечносъдови заболявания. До извода са стигнали канадски учени.
"Бедните на мазнини и богати на протеини, витамини, минерали и фибри варива имат нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвояват бавно, като освобождават енергията си по един постоянен начин", напомнят специалистите от болница "Сейнт Майкъл" в Торонто.
Така бобовите растения дават по-продължително усещане за ситост.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
НовКАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО - Д-Р БУН ЛИМ - ХЕРМЕС
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Диета №10 - при сърдечно-съдови заболявания
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Как да сварим правилно лещата
- Боб с пилешко месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Магданозът помага при бъбречни проблеми и предпазва от сърдечносъдови заболявания
- Здравословна диета при сърдечно-съдови заболявания
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Как да си приготвите брашно от леща
Коментари към Лещата и бобът намаляват риска от сърдечносъдови заболявания