Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак

Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак. До този извод са стигнали учени от университета на Илинойс.
Броколите дължат благоприятния си ефект на богатото съдържание на полифеноли – съединения, които притежават свойствата на мощни антиоксиданти.
Много предишни изследвания са показали, че полифенолните съединения се свързват с понижен риск от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, астма и няколко вида рак. В сегашното изследване специалистите са открили, че броколите съдържат и голям брой гени с потенциални свойства да контролират натрупването на полифеноли в зеленчука.
"Тези нови данни могат да помогнат в култивирането на разновидности на зеленчука с по-голямо съдържание на полифенолни съединения", коментират учените и уточняват, че полифенолите не губят полезните си свойства дори при термична обработка.
Учените обаче припомнят, че не съществуват "вечни съединения", затова полезни продукти като броколи, зеле, каарфиол и ряпа, трябва да се консумират няколко пъти седмично.
Снимка: budetezdorovy.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПРОСТАФАН капсули * 90
Безплатна доставка за България!ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
НовНАТУРАЛИКО СТРОНГ МЕН АМ/РМ таблетки 2 * 60
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОБИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Домат
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Морски копър
- Мужик корен
- Каваратаке, Кауаратаке, Кориолус, Пуешка опашка
- Черно кучешко грозде
- E339 Натриеви фосфати
Коментари към Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак