Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак
Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак. До този извод са стигнали учени от университета на Илинойс.
Броколите дължат благоприятния си ефект на богатото съдържание на полифеноли – съединения, които притежават свойствата на мощни антиоксиданти.
Много предишни изследвания са показали, че полифенолните съединения се свързват с понижен риск от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, астма и няколко вида рак. В сегашното изследване специалистите са открили, че броколите съдържат и голям брой гени с потенциални свойства да контролират натрупването на полифеноли в зеленчука.
"Тези нови данни могат да помогнат в култивирането на разновидности на зеленчука с по-голямо съдържание на полифенолни съединения", коментират учените и уточняват, че полифенолите не губят полезните си свойства дори при термична обработка.
Учените обаче припомнят, че не съществуват "вечни съединения", затова полезни продукти като броколи, зеле, каарфиол и ряпа, трябва да се консумират няколко пъти седмично.
Снимка: budetezdorovy.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 60
НовЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БРОКОЛИ С ГЛЮКОЗИНОЛАТИ капсули 600 мг * 120 SWR035
ПРОМОСУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
УЛТИМАТ МЕЙЛ ЕНЕРДЖИ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Драконов плод
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Сладък картоф
- Райска ябълка
- Мужик корен
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак