Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак
Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак. До този извод са стигнали учени от университета на Илинойс.
Броколите дължат благоприятния си ефект на богатото съдържание на полифеноли – съединения, които притежават свойствата на мощни антиоксиданти.
Много предишни изследвания са показали, че полифенолните съединения се свързват с понижен риск от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, астма и няколко вида рак. В сегашното изследване специалистите са открили, че броколите съдържат и голям брой гени с потенциални свойства да контролират натрупването на полифеноли в зеленчука.
"Тези нови данни могат да помогнат в култивирането на разновидности на зеленчука с по-голямо съдържание на полифенолни съединения", коментират учените и уточняват, че полифенолите не губят полезните си свойства дори при термична обработка.
Учените обаче припомнят, че не съществуват "вечни съединения", затова полезни продукти като броколи, зеле, каарфиол и ряпа, трябва да се консумират няколко пъти седмично.
Снимка: budetezdorovy.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НАТУРАЛИКО СТРОНГ МЕН АМ/РМ таблетки 2 * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
БИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 100
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОСУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Драконов плод
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Мужик корен
- Каваратаке, Кауаратаке, Кориолус, Пуешка опашка
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
Коментари към Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак