Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак
Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак. До този извод са стигнали учени от университета на Илинойс.
Броколите дължат благоприятния си ефект на богатото съдържание на полифеноли – съединения, които притежават свойствата на мощни антиоксиданти.
Много предишни изследвания са показали, че полифенолните съединения се свързват с понижен риск от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, астма и няколко вида рак. В сегашното изследване специалистите са открили, че броколите съдържат и голям брой гени с потенциални свойства да контролират натрупването на полифеноли в зеленчука.
"Тези нови данни могат да помогнат в култивирането на разновидности на зеленчука с по-голямо съдържание на полифенолни съединения", коментират учените и уточняват, че полифенолите не губят полезните си свойства дори при термична обработка.
Учените обаче припомнят, че не съществуват "вечни съединения", затова полезни продукти като броколи, зеле, каарфиол и ряпа, трябва да се консумират няколко пъти седмично.
Снимка: budetezdorovy.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НАТУРАЛИКО СТРОНГ МЕН АМ/РМ таблетки 2 * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОБИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 100
СУЛФОРАФАН капсули * 60 DR. GREEN
СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БРОКОЛИ С ГЛЮКОЗИНОЛАТИ капсули 600 мг * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Драконов плод
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Копринус, Копринки
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Шалот, Лук шалот
Коментари към Редовната консумация на броколи може да понижи риска от рак