Честата консумация на червено месо ускорява стареенето

Честата консумация на големи количества червено месо води до по-бързо стареене на тялото. Това установиха учени от университета в Глазгоу, съобщава изданието The Guardian.
Злоупотребата с червено месо води до повишаване нивата на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма допринася за ускоряването на биологичното стареене и появата на здравословни проблеми като най-често са свързани с бъбреците.
В предишни проучвания бе установено, че високите нива на фосфор в организма водят до повишаване риска от стареене на съдовете и смърт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМАКОД АМПУЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 10 мл
УБИКАПС УБИКВИНОЛ капсули 50 мг * 40
БЕЛИТА МЕЗО КОМПЛЕКС МАСКА ЗА ЛИЦЕ ИНТЕНЗИВНО ПОДМЛАДЯВАНЕ 100 мл
СНБ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 25 ГОДИНИ СТАР НЕЙЛЗ 50 мл
ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 30 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
Коментари към Честата консумация на червено месо ускорява стареенето