Честата консумация на червено месо ускорява стареенето

Честата консумация на големи количества червено месо води до по-бързо стареене на тялото. Това установиха учени от университета в Глазгоу, съобщава изданието The Guardian.
Злоупотребата с червено месо води до повишаване нивата на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма допринася за ускоряването на биологичното стареене и появата на здравословни проблеми като най-често са свързани с бъбреците.
В предишни проучвания бе установено, че високите нива на фосфор в организма водят до повишаване риска от стареене на съдовете и смърт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМАКОД АМПУЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 10 мл
УБИКАПС УБИКВИНОЛ капсули 50 мг * 40
БЕЛИТА МЕЗО КОМПЛЕКС МАСКА ЗА ЛИЦЕ ИНТЕНЗИВНО ПОДМЛАДЯВАНЕ 100 мл
СНБ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 25 ГОДИНИ СТАР НЕЙЛЗ 50 мл
ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 30 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Неблагоприятните събития в детството са свързани с ускорено биологично стареене
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Желирано новогодишно предястие от месо
Коментари към Честата консумация на червено месо ускорява стареенето