Честата консумация на червено месо ускорява стареенето
Честата консумация на големи количества червено месо води до по-бързо стареене на тялото. Това установиха учени от университета в Глазгоу, съобщава изданието The Guardian.
Злоупотребата с червено месо води до повишаване нивата на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма допринася за ускоряването на биологичното стареене и появата на здравословни проблеми като най-често са свързани с бъбреците.
В предишни проучвания бе установено, че високите нива на фосфор в организма водят до повишаване риска от стареене на съдовете и смърт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМАКОД АМПУЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 10 мл
УБИКАПС УБИКВИНОЛ капсули 50 мг * 40
СНБ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 25 ГОДИНИ СТАР НЕЙЛЗ 50 мл
ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 30 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Храни и напитки, които ни състаряват
- Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда
- Сушено месо с подправки
Коментари към Честата консумация на червено месо ускорява стареенето