Честата консумация на червено месо ускорява стареенето
Честата консумация на големи количества червено месо води до по-бързо стареене на тялото. Това установиха учени от университета в Глазгоу, съобщава изданието The Guardian.
Злоупотребата с червено месо води до повишаване нивата на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма допринася за ускоряването на биологичното стареене и появата на здравословни проблеми като най-често са свързани с бъбреците.
В предишни проучвания бе установено, че високите нива на фосфор в организма водят до повишаване риска от стареене на съдовете и смърт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМАКОД АМПУЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 10 мл
УБИКАПС УБИКВИНОЛ капсули 50 мг * 40
БЕЛИТА МЕЗО КОМПЛЕКС МАСКА ЗА ЛИЦЕ ИНТЕНЗИВНО ПОДМЛАДЯВАНЕ 100 мл
СНБ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 25 ГОДИНИ СТАР НЕЙЛЗ 50 мл
ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 30 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
Коментари към Честата консумация на червено месо ускорява стареенето