Честата консумация на червено месо ускорява стареенето
Честата консумация на големи количества червено месо води до по-бързо стареене на тялото. Това установиха учени от университета в Глазгоу, съобщава изданието The Guardian.
Злоупотребата с червено месо води до повишаване нивата на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма допринася за ускоряването на биологичното стареене и появата на здравословни проблеми като най-често са свързани с бъбреците.
В предишни проучвания бе установено, че високите нива на фосфор в организма водят до повишаване риска от стареене на съдовете и смърт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМАКОД АМПУЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 10 мл
ДЕРМАКОД ФЛУИДЕН КРЕМ С КОПРИНЕНИ ПРОТЕИНИ 50 мл
НЕОСТРАТА CORRECT АНТИОКСИДАНТЕН ЗАЩИТЕН СЕРУМ 30 мл
УБИКАПС УБИКВИНОЛ капсули 50 мг * 40
БЕЛИТА МЕЗО КОМПЛЕКС МАСКА ЗА ЛИЦЕ ИНТЕНЗИВНО ПОДМЛАДЯВАНЕ 100 мл
СНБ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 25 ГОДИНИ СТАР НЕЙЛЗ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Ако искате по-бързо да размразите месото, го сложете в студена вода
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
Коментари към Честата консумация на червено месо ускорява стареенето