Честата консумация на червено месо ускорява стареенето

Честата консумация на големи количества червено месо води до по-бързо стареене на тялото. Това установиха учени от университета в Глазгоу, съобщава изданието The Guardian.
Злоупотребата с червено месо води до повишаване нивата на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма допринася за ускоряването на биологичното стареене и появата на здравословни проблеми като най-често са свързани с бъбреците.
В предишни проучвания бе установено, че високите нива на фосфор в организма водят до повишаване риска от стареене на съдовете и смърт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМАКОД АМПУЛА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 10 мл
УБИКАПС УБИКВИНОЛ капсули 50 мг * 40
БЕЛИТА МЕЗО КОМПЛЕКС МАСКА ЗА ЛИЦЕ ИНТЕНЗИВНО ПОДМЛАДЯВАНЕ 100 мл
СНБ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 25 ГОДИНИ СТАР НЕЙЛЗ 50 мл
ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 30 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
- Меню, бедно на месо и богато на плодове и зеленчуци - ключ към дълголетието
- Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак
- Мъжете предпочитат дамите, консумиращи месо, а не вегетарианките
- Панирани пилешки хапки с подправки
- Консумацията на евтино месо намалява продължителността на живота
- Барбекюто и пърженето на висока температура удвоява риска от рак на бъбреците
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Честата консумация на червено месо ускорява стареенето