Шоколадът понижава риска от диабет

Учени установиха, че шоколадът предпазва диабет.
Изследване показва, че младите хора с нормално тегло, които няколко пъти седмично ядат шоколад, са с по-малък риск от диабет. Консумацията на шоколад понишава опасността от заболяването с около 17 процента. Ефектът обаче е по-малък при възрастните хора или хората с наднормено тегло.
Според изследователите какаото и продуктите, в които то се съдържа, вече са в списъка на суперхраните, които предпазват от сърдечносъдови заболявания.
Предишни изследвания доказаха, че шоколадът се бори с инсулиновата резистентност, стресът и възпаленията.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ 0.6 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г
ПРОМОБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Диабет
- Диета № 9 - при диабет
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- 10 неща, които страдащите от тревожност, трябва да правят всеки ден
- ACE инхибитори
- Инсулин и HOMA-индекс
Коментари към Шоколадът понижава риска от диабет