Шоколадът понижава риска от диабет

Учени установиха, че шоколадът предпазва диабет.
Изследване показва, че младите хора с нормално тегло, които няколко пъти седмично ядат шоколад, са с по-малък риск от диабет. Консумацията на шоколад понишава опасността от заболяването с около 17 процента. Ефектът обаче е по-малък при възрастните хора или хората с наднормено тегло.
Според изследователите какаото и продуктите, в които то се съдържа, вече са в списъка на суперхраните, които предпазват от сърдечносъдови заболявания.
Предишни изследвания доказаха, че шоколадът се бори с инсулиновата резистентност, стресът и възпаленията.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ 0.6 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШОКОЛАД 250 мл
ПЮР НУТРИШЪН ГУРМЕ ПРОТЕИНОВ БАР ДВОЕН ШОКОЛАД 70 г
НовФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Диета № 9 - при диабет
- Метформинът понижава кръвната захар, като блокира важен митохондриален процес
- Диабет
- Д-р Новко Новаков за невропатната болка: Лекувайте причината, а не симптома
- Енергийни точки за облекчаване на стрес, депресия и емоционален дисбаланс
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Драконов плод
Коментари към Шоколадът понижава риска от диабет