Шоколадът понижава риска от диабет
Учени установиха, че шоколадът предпазва диабет.
Изследване показва, че младите хора с нормално тегло, които няколко пъти седмично ядат шоколад, са с по-малък риск от диабет. Консумацията на шоколад понишава опасността от заболяването с около 17 процента. Ефектът обаче е по-малък при възрастните хора или хората с наднормено тегло.
Според изследователите какаото и продуктите, в които то се съдържа, вече са в списъка на суперхраните, които предпазват от сърдечносъдови заболявания.
Предишни изследвания доказаха, че шоколадът се бори с инсулиновата резистентност, стресът и възпаленията.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ 0.6 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ПРОТЕИНОВ БАР ПАУЪР ЯГОДА 55 г * 12 FITSPO
НовПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ПРОТЕИНОВ БАР ДИЛАЙТ БИСКВИТА И КРЕМ 60 г * 12 FITSPO
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Какво лекува английската сол
- Диабет
- Диета № 9 - при диабет
- Драконов плод
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- Инсулин и HOMA-индекс
- Енергийни точки за облекчаване на стрес, депресия и емоционален дисбаланс
- Засегнати ли сте от заболяването диабет?
Коментари към Шоколадът понижава риска от диабет