Шоколадът понижава риска от диабет
Учени установиха, че шоколадът предпазва диабет.
Изследване показва, че младите хора с нормално тегло, които няколко пъти седмично ядат шоколад, са с по-малък риск от диабет. Консумацията на шоколад понишава опасността от заболяването с около 17 процента. Ефектът обаче е по-малък при възрастните хора или хората с наднормено тегло.
Според изследователите какаото и продуктите, в които то се съдържа, вече са в списъка на суперхраните, които предпазват от сърдечносъдови заболявания.
Предишни изследвания доказаха, че шоколадът се бори с инсулиновата резистентност, стресът и възпаленията.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 гр.
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ 0.6 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ЧЕРЕША snk80-104
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- FDA одобри Ozempic за лечение на хронично бъбречно заболяване при хора с диабет
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Какво лекува английската сол
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Диета № 9 - при диабет
- Диабет
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- Инсулин и HOMA-индекс
- Прогресивната мускулна релаксация – лекарство срещу тревожност и стрес
Коментари към Шоколадът понижава риска от диабет