Шоколадът понижава риска от диабет
Учени установиха, че шоколадът предпазва диабет.
Изследване показва, че младите хора с нормално тегло, които няколко пъти седмично ядат шоколад, са с по-малък риск от диабет. Консумацията на шоколад понишава опасността от заболяването с около 17 процента. Ефектът обаче е по-малък при възрастните хора или хората с наднормено тегло.
Според изследователите какаото и продуктите, в които то се съдържа, вече са в списъка на суперхраните, които предпазват от сърдечносъдови заболявания.
Предишни изследвания доказаха, че шоколадът се бори с инсулиновата резистентност, стресът и възпаленията.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ 0.6 мл
АГИВА КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ FRUIT SALAD ЙОГУРТ, РОЗОВА ВОДА И ШОКОЛАД + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД И ПОРТОКАЛ 120 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Какво лекува английската сол
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Диета № 9 - при диабет
- Д-р Кина Нейчева Дамянова
- Диабет
- Храни, които трябва да се избягват при прием на метформин
- Инсулин и HOMA-индекс
Коментари към Шоколадът понижава риска от диабет