Начало Здравна медиа Здравни новини Витянис Андрюкайтис призова към общи усилия за усъвършенстването на болничното здравеопазване в Европа

Витянис Андрюкайтис призова към общи усилия за усъвършенстването на болничното здравеопазване в Европа

Витянис Андрюкайтис призова към общи усилия за усъвършенстването на болничното здравеопазване в Европа - изображение

Изключително висока оценка получи първият в страната ни Експертен център по наследствени нервни и метаболитни заболявания от еврокомисаря по здравеопазване Витянис Андрюкайтис , който посети УМБАЛ „Александровска“.

Гостът заяви, че ще помогне за финансирането на петте референтни мрежи за редки патологии в България, които са част от общо 24-те в ЕС. Витянис Андрюкайтис акцентира върху нуждата от общи и целенасочени действия за усъвършенстването на политиките по отношение на здравеопазването в болниците във всички страни на Стария континент, а за приоритет обяви мерките срещу емиграцията на медицински сестри и специалисти.

От своя страна директорът на „Александровска“ доц. Костадин Ангелов не пропусна да подчертае изключително високите постижения на екипа на проф. Ивайло Търнев, създал българска школа по  неврогенетика. До момента в Експертния център са осъществени над 50 изследователски проекта, от които половината са международни. Сред постиженията още са и описаните за първи път в света 13 нови нозологични единици.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: alexandrovska.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНормативни актовеНовиниНаправления в медицинатаПатологияПсихологияСпециалистиФизиологияВидеоЛеченияЛайфстайлИнтервютаСнимкиАнкетиЛюбопитноЗаведенияОрганизацииКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиСоциални грижиАптеки