Начало Здравна медиа Здравни новини Уникална система за лечение на кожата разработват руски учени

Уникална система за лечение на кожата разработват руски учени

Уникална система за лечение на кожата разработват руски учени - изображение

Изкуствен аналог на кожа, чиято основна цел е да се използва при изгаряния и хронични язви, разработват в Приволжския федерален медицински изследователски център. Причината учените да насочат усилията си в тази посока е, че те смятат съществуващите сега еквиваленти на кожа в света или за неефективни, или за прекалено скъпи.

В момента изследователите започват предклинични тестове с животни. Пилотните експерименти с плъхове са показали понижение на възпалението и ускоряване на процеса на зарастване на раната.

Иновацията ще повиши ефективността при лечение на изгаряния и диабетни язви, както и възстановяването на големи площи от повредена кожа при хирургически операции.

Марфа Егорихина, старши научен сътрудник от екипа на биотехнолозите, информира, че вече е разработена оригиналната композиция. Тя е на базата на кръвна плазма и колаген.

Очакванията на екипа са, че в следващите години продуктът им ще бъде на пазара и ще се превърне в част от клиничната практика за лечение на големи площи повредена кожа и хронични рани.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: meddaily.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Хранене при...Здравни съветиЛайфстайлМикробиологияЛюбопитноПатологияНовиниСнимкиСпортФизиологияАлт. медицинаЛеченияСпециалистиИсторияБотаникаЗаведенияИзследванияНормативни актовеКлинични пътекиВидеоПроизводители