Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив откриха официално високотехнологичния ехокардиограф

В УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив откриха официално високотехнологичния ехокардиограф

В УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив откриха официално високотехнологичния ехокардиограф - изображение

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов и ректорът на Медицински университет – Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, прерязаха лентата на високотехнологичен ехокардиограф в Клиниката по кардиология на университетската болница. Апаратът, който е последен модел в своя клас, General Electric Vivid E95, и е единственият до момента в България, официално бе пуснат в експлоатация.

"Той е закупен от Медицински университет – Пловдив за лечение на пациенти на УМБАЛ "Свети Георги" и за академичното развитие на лекарите, голяма част от които са преподаватели във висшето училище. Осигурената високотехнологична апаратура е илюстрация на доброто сътрудничество между университета и болницата", заяви началникът на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов.

Новата придобивка ще се използва за образна диагностика при сърдечносъдови заболявания, особено при решаване на тежки диагнози. Проф. д-р Федя Николов разказа, че още докато е бил в тренировъчен режим, апаратът е помогнал да се постави точна диагноза на няколко пациенти, единият от тях 36-годишен мъж, при когото благодарение на новата техника навреме е направена операция в Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги“ и е съхранена сърдечна клапа.

Снимка: УМАЛ "Св. Георги"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиИсторияНаправления в медицинатаНормативни актовеОрганизацииЛюбопитноМедицински изследванияСнимкиЗдравни съветиПроизводителиЛеченияКлинични пътекиОбразованиеСпорт и туризъмАптекиЛайфстайл