Начало Здравна медиа Здравни новини Кардиологията в ловешката болница преустанови дейност поради липса на специалисти

Кардиологията в ловешката болница преустанови дейност поради липса на специалисти

Кардиологията в ловешката болница преустанови дейност поради липса на специалисти - изображение

Кардиологичното отделение на Ловешката болница преустанови дейност до 29 май поради липсата на специалисти. Решението е взето от Съвета на директорите на здравното заведение.

Кардиологията е третото по ред отделение след урологичното и отделението по съдова хирургия, което прекрати дейността си поради липсата на специалисти. Това се случва в резултат на подадени молби за напускане на петимата специалисти в отделението.

Според директорът на лечебното заведение д-р Татяна Ганчева този период не е случайно избран, защото сега текат сключването на договорни отношения между РЗОК и лечебните заведения по националния рамков договор. Май месец е гратисен период и след това Ловешката болница няма да може да сключи договор по клинични пътеки. Пациентите, нуждаещи се спешно от кардиологична помощ се пренасочват към здравните заведения в Плевен.

Тя посочи още, че част от пациентите са били изписани в петък, а останалите 4 – ма души са преместени в кардиологичната клиника в Плевен.

Ръководството на болницата вече води преговори с кардиолози и специалисти от Плевен.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: БНР


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииНовиниИсторияНаправления в медицинатаНормативни актовеМедицински изследванияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноПроизводителиЛеченияКлинични пътеки