Начало Здравна медиа Здравни новини Държавата ще поема лечението на най-бедните без здравна осигуровка

Държавата ще поема лечението на най-бедните без здравна осигуровка

Държавата ще поема лечението на най-бедните без здравна осигуровка - изображение

Държавата ще поема извънболничното лечение на пациентите, които не са здравно осигурени, обяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров. С 2-3 млн. лв. ще бъде увеличен бюджетът на фонда към социалното ведомство, който ще поеме тези разходи. Досега от него можеха да се ползват средства само за болничната и спешната помощ, информира БНТ.

Предложението на здравното министерство ще бъде разгледано от финансовия министър. Ще има критерии, по които ще се определя на кои пациенти без здравна осигуровка ще се поема лечението. Трябва да се докаже, че наистина са бедни и за целта ще се изготвя анкета към социалното ведомство и спрямо нея ще се отпускат средствата към лечебните заведения.

При посещението си в Пловдив, където откри първия в България Студентски информационен център в Медицинския университет, министър Петров коментира, че в момента се търсят варианти как да се реши проблема с най-задлъжнелите болници в Бургас, Видин, Враца, Ловеч и Стара Загора. Между другото, в инфрмационния център е направен и симулационен, който ще служи за обучение на кадри за спешната медицина.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: mkwhospital.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиАнкетиНовиниСтатистически проучванияОрганизацииЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияЛеченияИсторияСнимкиЗаведенияНормативни актовеКлинични пътекиИнтервютаЛайфстайлСпециалистиГеографияСпортДиетиБотаникаЛичностиНаправления в медицината