Начало Здравна медиа Здравни новини ИАЛ освободи партиди от спрените лекарства с валсартан

ИАЛ освободи партиди от спрените лекарства с валсартан

ИАЛ освободи партиди от спрените лекарства с валсартан - изображение

Със заповед на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата са освободени 18 партиди от спрените медикаменти, съдържащи валсартан.

Една от тях е за медикамента Valsarcon 160 mg film-coated tablets. Аргументите за това са, че освен китайската фирма производител на активното вещество валсартан, в досието на продукта е посочен и още една – индийската компания Aurobindo Pharma Limited. От друга страна от българската фирма „Фармаконс“ АД, която притежава разрешителното за употреба, са представили изчерпателни доказателства, че конкретната партида от лекарството не е произведена с валсартан от китайския производител.

Сред конкретните доказателства затова са досието на партидата, което е ясно проследимо, сертификатите за анализ на активното вещество и за входящ контрол.

Забраната е свалена и за 14 партиди от Valsavil Comp 160 mg/12,5 mg film-coated tablets, една за Valsavil AM 5 mg/160 mg film-coated tablets и две за Valsavil AM 10 mg/160 mg film-coated tablets. И в този случай има втори алтернативен производител от Индия, а представителят за България на фирмата, която притежава разрешението за употреба „Стада Фарма България“ ЕООД е предоставил необходимите доказателства, че активното вещество не е произведено от китайската Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bda.bg
Снимка: wccftech.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Нормативни актовеНовиниОрганизацииСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиСпециалистиАнкетиПроизводителиИсторияАптекиЛеченияРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография