Начало Здравна медиа Здравни новини Инфекциите на очите през лятото са предимно вирусни

Инфекциите на очите през лятото са предимно вирусни

Инфекциите на очите през лятото са предимно вирусни - изображение

Специалистите предупреждават, че през лятото има голяма опасност от очни инфекции. Характерното за тях е, че имат вирусен произход, а не бактериален и най-често срещани са конюнктивитите.

Офталмологът д-р Владислава Косталевска коментира пред БТА, че когато сме на курорт, е по-вероятно да се заразим с вирус от летуващите около нас хора, а не от морската вода. Ако посещаваме басейни, почистващите препарати и хлорът в тях могат да създадат доста голям дискомфорт на очите ни.

Внимателно трябва да избираме както очилата за плуване, така и слънчевите. Първите трябва плътно да прилепват, за да не пропускат вода. При тях цветът на стъклото не е от особено значение, но ако се ползват на открито, е по-подходящо да са по-тъмни. Слънчевите очила е необходимо да имат ултравиолетова защита, независимо дали стъклото е зелено, кафяво или сиво.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: ndtvimg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлФизиологияСнимкиНовиниХранене при...ВидеоМедицински изследванияСпортАлтернативна медицинаДиетиРецептиИсторияНормативни актовеЛеченияОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиТестовеБотаникаНаправления в медицината