Начало Здравна медиа Здравни новини Между МБАЛ „Югозападна“ в Сандански и „Пирогов“ ще има кол център за спешни консултации

Между МБАЛ „Югозападна“ в Сандански и „Пирогов“ ще има кол център за спешни консултации

Между МБАЛ „Югозападна“ в Сандански и „Пирогов“ ще има кол център за спешни консултации - изображение

Изследванията на пациенти на МБАЛ „Югозападна“ – Сандански ще бъдат преглеждани от специалисти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. За целта ще бъде създаден кол център, който ще започне работа през месец май. Посредством него лекарите ще могат да се консултират по всяко време независимо дали става въпрос за ехографски изследвания, от клинична лаборатория или други.

Първоначално консултациите ще са насочени предимно за деца, но няма да бъдат отказвани и на възрастни със спешни случаи. Причината за появата на подобен кол център е, че в София и по-големите градове са съсредоточени тясно специализирани детски лекари в областта на хематологията, неврохирургията, травматологията, хирургията, изгаряния и др., докато в останалата част на страната те липсват или са рядкост. Така лекарите от Лечебното заведение в Сандански ще могат да разчитат на адекватна и навременна помощ при тежки и спешни случаи.

Кол центърът ще действа като конферентна връзка, в реално време ще има контакт и консултациите ще бъдат на живо по интернет.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиИсторияСоциални грижиПсихологияЛеченияЛюбопитноЗдравни съветиОрганизации