Начало Здравна медиа Здравни новини Над 100 са алтернативите на изтеглените от аптеките медикаменти

Над 100 са алтернативите на изтеглените от аптеките медикаменти

Над 100 са алтернативите на изтеглените от аптеките медикаменти - изображение

Над 100 са алтернативите на изтеглените от аптеките медикаменти, съдържащи активната субстанция валсартан. Действията бяха предприети, тъй като има възможност в продуктите да са налице следи от N-нитрозодиметиламин (NDMA).

Проф. д-р Светослав Георгиев, който ръководи клиниката по инвазивна кардиология във варненската университетска болница „Св. Марина“ е категоричен, че няма нищо притеснително. Хората трябва да са спокойни, защото производителят подава информацията, а и няма данни за вредно влияние върху хората, които са приемали тези лекарства. Факт е, че има над 100 алтернативи, които да заместят тези, които вече не са в продажба.

Китайските продукти не са единствените. И други произвеждат, при това за тях няма данни за примеси. В същото време валсартанът може да бъде заместен и от лекарства от същата група с много близки характеристики.

Кардиологът съветва болните да посетят специалист, за да бъде подбрано най-доброто за състоянието им лекарство.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mu-varna.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиЛюбопитноАптекиНормативни актовеИсторияСнимкиСпециалистиЗдравни съветиПроизводителиОрганизацииЛеченияЛайфстайлРецептиКлинични пътекиСоциални грижиОткритияНаправления в медицинатаГеографияСтатистически проучвания